Tiibetiläinen äänimaljahoito

Tiibetiläinen äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Hoitaa siten lempeästi kehoa, mieltä ja sielua.

Äänimaljojen ääni vaikuttaa usealla eri tasolla: auditiivisesti eli kuulo-aistin kautta, aivojen kautta ja parasympaatisessa hermostossa eli silloin olemme unen ja valvetilan rajamailla ,  hyvin rentoutuneena , jopa nukumme sekä anatomisesti sekä energiatasolla.

Äänimaljahoito on hyvä lisä muihin hoitomuotoihin, esimerkiksi hoidon alkuun tai loppuun. Hoito tapahtuu maaten hoitopöydällä omat vaatteet päällä, mukavasti viltin alla. Hoitaja asettaa maljan kehon päälle ja napauttaa sitä iskimellä, jolloin ääni resonoi joka solussa.

Äänimaljahoito on avain muutokseen

Olemme kaikki värähtelyä ja ääntä. Kehon värähtelytaajuuteen voidaan vaikuttaa ja taajuuden tasapaino on olennainen osa terveyttä.
Vesi välittää värähtelyä huomattavasti ilmaa paremmin. Huoneenlämpöisessä ilmassa ääni kulkee noin 350 metriä sekunnissa ja samanlämpöisessä vedessä noin 1500 metriä sekunnissa. Ihmiskehosta on vettä 45-75 %, riippuen henkilön iästä ja kehonkoostumuksesta. Kun äänimaljoja  soitetaan, sen värähtelyt saavat  soluissamme olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti. Äänimaljojen äänet kulkeutuvat siis kehossa joka paikkaan, elimet, kudokset, solut jne.  ja hienointa on, että syvärentoutuminen poistaa stressiä mikä on nykään monen oireen ja vaivan takana oleva syy.

Äänimaljahoito sopii kaikille, myös:
-raskaana oleville
-lapsille (esimerkiksi ylivilkkauden hoitoon)
-vanhuksille

Lapsille ja vanhuksille hoitoaika on lyhyempi.

Ota äänimaljahoito avuksesi kun kaipaat rauhoittumista, olet stressaantunut, koet ahdistusta, unettomuutta, muuta jännitystä kehossasi tai haluat saada kontaktin sisäiseen ääneesi. Äänimaljarentoutus eli Sointukylpy soveltuu loppurentoutuksiin kuten joogaan tai erilaisiin treeniryhmiin tai Tehy- ja Tyky-päiville rentouksiin.  Äänimaljahoidosta on koettu olevan apua myös seuraavien ongelmien hoidossa:

-verenpaine ( alentaa kohonnutta verenpainetta)
-vireys ja energia lisääntyvät
-stressihormonitason laskeminen
-lihasjännitykset ja kivut helpottuvat, levollisuus tasapainoisuus, itsehallinta ja itsetuntemus lisääntyvät -unenlaadun paraneminen

Tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä ihmisen voimavarat vahvistuvat ja muun muassa keskittymiskyky, oppiminen ja luovuus kehittyvät.

Käytän hoidoissani pelkästään käsin taottuja kulhoja.
Hoito sisältää alkuhaastattelun n. 15 min, äänimaljahoidon n. 45 min ja loppuhaastattelun n. 15 min eli yhteensä hoitokerta on 75 min.